Zonnepanelen op CC Den Amer in Diest!De stad Diest zet in op hernieuwbare energie! Nog voor het einde van het jaar leggen Navitas Energie en Ecopower zonnepanelen op het dak van CC Den Amer in Diest. Deze installatie zal niet alleen Den Amer maar ook het historische stadhuis van Diest van de nodige energie voorzien, via het zogenaamde energiedelen.


Er wordt voor 197 kWp aan zonnepanelen gelegd, goed voor 173.000 kWh lokale hernieuwbare energie. Dit komt overeen met het verbruik van 50 gezinnen.


De opgewekte energie wordt door de gemeente Diest verbruikt. Een gedeelte door het cultureel centrum zelf. De overige groene stroom gaat naar het stadhuis - waar er geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Een eventueel overschot gaat naar het net.


Diest vergroent met dit project het stroomverbruik van haar eigen gebouwen. Het project zorgt voor een CO2-beparing van meer dan 60 ton per jaar.

Samen met Stad Diest zetten we zo onze schouders onder een versnelde energietransitie.


Burgers krijgen de kans om mede-eigenaar te worden van dit zonnepanelenproject door aandelen van Navitas te kopen.


Dit mede-eigenaarschap levert dankzij het dividend ook een financieel rendement op. Onder het motto: samen de lasten en de lusten!


Wil je meer weten over Navitas en dit project? Stel ons gerust je vraag.


Wie coöperant wil worden kan zich hier aanmelden.


Coöperant worden van Navitas, dat is goed voor het milieu, goed voor het klimaat, goed voor de mens, en goed voor de portemonnee!

unsplash